2e VBR Seminar: Optoppingen, het betere on-top-of-the-box denken (+ excursie)

De Kleine Walhalla, Sumatraweg 9-11, Rotterdam (Katendrecht)

De VBR-excursie leidt dit jaar naar optoppingen in Rotterdam. Bij optoppen wordt een bestaand gebouw verhoogd met één of meerdere bouwlagen. Uit onderzoek blijkt dat optoppen voor circa 100.000 extra woningen kan zorgen tot 2030, waarmee het een goede manier is om bestaande bebouwing beter te benutten en bij te dragen aan de woningbouwopgave.

Optoppen is niet alleen een technisch interessant thema – zo vereist een optopping de toepassing van lichte bouwmaterialen en een extra robuuste onderconstructie of ‘tafel’ – maar juridisch zeker ook. Zo vereist een optopping op een in appartementen gesplitst gebouw een unanieme VvE en herziening van de splitsingsakte.

Reden genoeg om de optopping nader te beschouwen. Een selecte groep van VBR-leden zal daarom worden ontvangen in een aansprekend optoppingsproject op Katendrecht en daar door de ontwikkelaar én een ter zake gespecialiseerd advocaat worden meegenomen in de technische en juridische uitdagingen die bij zo’n project horen.

Daarna worden de leden, met de typisch Rotterdamse watertaxi, naar hartje Rotterdam vervoerd om een rondgang langs nog 3 spraakmakende optoppers te maken onder begeleiding van UrbanGuides – kenners op het gebied van de architectuur van Rotterdam. We sluiten af met een netwerkborrel op de startlocatie, kantine Walhalla te Katendrecht.

Er is plek voor 60 deelnemers.

Let op: de stadswandeling duurt ruim 1 uur en vereist dus comfortabel schoeisel en enige (wandel)conditie.

De start-/eindlocatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro/busstation Rijnhaven is 10 minuten lopen). Parkeren kan op locatie (Q-park Fenix, Veerlaan 9) op eigen kosten.

Startdatum

Vrijdag 14 juni 2024

Tijdstip

12.30 - 17.30 uur met aansluitend borrel (geen lunch!)

Locatie

De Kleine Walhalla, Sumatraweg 9-11, Rotterdam (Katendrecht)

Prijs
 0,00excl. BTW
Papieren exemplaar studiemateriaal prijs
 0,00 excl. BTW
Aantal deelnemers

60

Soort

VBR / VBR-A

Doelgroep

Advocatuur | Juristen werkzaam bij de overheid | Bedrijfsjuristen | Juridische professionals

Niveau

Basis

Rechtsgebieden
, ,

Wordt nog nader bekend gemaakt.

Let op: bij deelname aan een VBR seminar zonder voorafgaande inschrijving (indien en voor zover plek) zal € 45,00 administratiekosten/cateringkosten in rekening worden gebracht. Indien u na inschrijving geen bevestiging ontvangt, neemt u dan even contact met ons op. 

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van de VBR (Vereniging voor Bouwrecht).

Voor meer informatie over het lidmaatschap van de Vereniging voor Bouwrecht zie: http://www.verenigingvoorbouwrecht.nl/lidmaatschap/

Deelname is gratis, maar inschrijven is opdagen: don’t spoil the party!

Annuleringen kunnen tót maandag 10 juni 2024 schriftelijk (onderwijs@ibr.nl) worden doorgegeven. Komt uw annulering na die datum of komt u op de dag zelf niet opdagen dan zijn wij genoodzaakt € 45,- administratiekosten/cateringkosten in rekening te brengen.

Voorwaarden: Aan de hand van artikel 4.4, vierde lid, van de Verordening op de advocatuur dient u zelf te beoordelen of de bijeenkomst voldoet aan de voorwaarden voor puntwaardigheid.
Voldoet de bijeenkomst aan de voorwaarden uit voornoemd artikel en bent u van mening dat het volgen of geven van de bijeenkomst uw vakbekwaamheid ten goede komt, dan mag u zelf het aantal opleidingspunten berekenen. Het volgen van één netto uur onderwijs kwalificeert voor één opleidingspunt, voor het geven van onderwijs kan één opleidingspunt per half uur gedoceerd onderwijs toegekend worden. U dient te kunnen aantonen dat het onderwijs daadwerkelijk is gevolgd, hiertoe dient u bij inschrijving het programma waaruit blijkt welke onderwerpen zijn behandeld, welke docenten hebben opgetreden en op welke tijden de onderwerpen hebben plaatsgevonden (dit laatste zodat u zelf het aantal netto uren onderwijs kunt bepalen) te bewaren en bij aankomst en vertrek de presentielijst te tekenen. Indien u de presentielijst heeft getekend, ontvangt u digitaal na de bijeenkomst een certificaat van deelname. De opleidingspunten dient u vervolgens zelf in de jaarlijkse controle (CCV) op te voeren. http://regelgeving.advocatenorde.nl/content/artikel-44-opleidingspunten-0

mr. B.P. (Benjamin) den Butter

Advocaat Berlinger Advocaten

C. (Christiaan) Cooiman

Ontwikkelaar Heijmans Vastgoed
14
juni
2024
 0,00excl. BTW

Indien u met meerdere deelnemers wilt deelnemen dan verzoeken wij u het aantal op te hogen en de gegevens van de andere deelnemers hieronder in te vullen. Uw adresgegevens vult u in bij het afronden van de bestelling.

Inschrijven

Deelnemer

Gerelateerde publicatie(s)

Zal niet getoond worden.