Netcapaciteit, of beter het gebrek eraan is steeds vaker een showstopper bij bouw- en gebiedsontwikkeling. De toegenomen vraag naar hernieuwbare elektriciteit en het aanbod ervan zorgen ervoor dat beperkingen moeten worden gesteld voor het invoeden en afnemen van elektriciteit. De elektriciteitsnetbeheerder heeft een belangrijke rol bij het garanderen van aansluit- en transportcapaciteit. Tijdens deze studiemiddag wordt een inleiding gegeven op de wettelijke taak van de netbeheerder en de (on)mogelijkheden om vanwege netcapaciteit beperkingen toe te staan op aangevraagde aansluit- en transportcapaciteit. Aan de orde komt bijvoorbeeld jurisprudentie over het weigeren van voldoende aansluit- en transportcapaciteit. Daarbij wordt ook ingegaan op nieuwe ontwikkelingen, zoals andere (en flexibele) contractvormen, de (toekomstige) wijziging van de Netcode en het zogenaamd maatschappelijk prioriteren. Daarnaast komt de verhouding tot de Energiewet aan bod.
Tevens wordt tijdens deze studiemiddag stilgestaan bij de rol die (decentrale) overheden kunnen spelen bij netcapaciteit. Daarbij wordt ingegaan op de relatie tot de Omgevingswet en energiewetgeving. Hoe kan op de langere termijn beter worden gestuurd op netcapaciteit, bijvoorbeeld door het toepassen van flexibiliteit en het programmeren van netaansluitingen? Zo kent de provinciale omgevingsverordening Utrecht inmiddels een energietoets en zijn er ook andere initiatieven in de maak om meer integraal te sturen op beschikbare netcapaciteit.
Dinsdag 3 september 2024
13.00 - 15.15 uur
1
Online, real-time en interactief via chat
Advocatuur | Academisch geschoolde (bedrijfs)juristen, ambtenaren en adviseurs
Verdieping
2
Online cursussen, Studiebijeenkomsten
13.00 - 14.00 uur inleiding
14.00 - 14.15 uur pauze
14.15 - 15.15 uur inleiding
Algemene voorwaarden
Voor algemene informatie en algemene voorwaarden raadpleeg de ‘Algemene voorwaarden onderwijsbijeenkomsten’.
Annuleringsvoorwaarden
Annulering dient schriftelijk dan wel elektronisch plaats te vinden bij het secretariaat van het Instituut voor Bouwrecht (onderwijs@ibr.nl). Bij annulering na deelnamebevestiging wordt € 65,- excl. BTW aan annuleringskosten in rekening gebracht plus indien van toepassing de kosten van het papieren studiemateriaal en publicatie. Bij annulering minder dan 1 week vóór de aangemelde bijeenkomst - om welke reden dan ook - wordt het volledige deelnamegeld in rekening gebracht. Bij verhindering kan een plaatsvervanger (van binnen of buiten de organisatie van de deelnemer) zonder bijbetaling, de deelnameplaats in nemen. De gegevens van de plaatsvervanger worden – indien mogelijk – voorafgaand aan de bijeenkomst per e-mail (onderwijs@ibr.nl) aan het secretariaat van het Instituut voor Bouwrecht meegedeeld.
Betalingsvoorwaarden
Facturatie vindt plaats op basis van aan het Instituut voor Bouwrecht verstrekte gegevens. Indien de organisatie waar de aangemelde persoon (hierna: deelnemer) werkzaam is, aangeeft facturen slechts in behandeling te kunnen nemen indien deze zijn voorzien van specifieke informatie, bijvoorbeeld een (inkoop)ordernummer of verplichtingennummer, dient deelnemer bij diens aanmelding deze informatie te vermelden en/of mee te sturen. Indien de verstrekte gegevens na facturering onjuist en/of onvolledig blijken te zijn, waardoor de factuur aangepast en opnieuw verzonden dient te worden, wordt een bedrag van € 15,- excl. BTW aan administratiekosten in rekening gebracht. Ga naar 'Algemene voorwaarden' voor alle Betalingsvoorwaarden.
De deelnemer kan de cursus niet opnieuw bekijken nu het Instituut voor Bouwrecht geen opnames maakt.
In het door de NOvA goedgekeurde kwaliteitsplan van 17 juni 2020 zijn voor het verzorgen van afstandsonderwijs de volgende vereisten opgenomen om voor een Certificaat van Deelname in aanmerking te komen:
Indien u met meerdere deelnemers wilt deelnemen dan verzoeken wij u het aantal op te hogen en de gegevens van de andere deelnemers hieronder in te vullen. Uw adresgegevens vult u in bij het afronden van de bestelling.