Hoogleraar bouwrecht Rijksuniversiteit Groningen en verbonden aan het Instituut voor Bouwrecht en aan de ASRE
Met dat de Eerste Kamer heeft ingestemd met het KB tot inwerkingtreding van de Omgevingswet per 1 januari 2024 is eindelijk duidelijkheid verkregen voor de uitvoeringspraktijk. De transitie naar de Omgevingswet gaat van start. De stelselwijziging gaat verstrekkende gevolgen hebben voor ruimtelijke ordening, bouw, natuur en milieu, niet op zijn minst vanwege het overgangsrecht dat bij tal van bouw- en gebiedsontwikkelingen een grote rol zal spelen. Om daarop gedegen voorbereid te worden organiseert het Instituut voor Bouwrecht het grote Inwerkingtredingscongres. Tijdens dit congres word je in plenaire sessies en workshops voorbereid op de transitie naar het nieuwe stelsel en de overgangsfase zoals die na 1 januari zijn beslag zal krijgen.
Het congres staat onder leiding van mr. J. Hoekstra, lid van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Er zijn tijdens dit congres 3 plenaire inleidingen en 3 workshoprondes (per workshop kunnen maximaal 40 deelnemers deelnemen). Op die manier kunnen de deelnemers, na een meer algemeen plenair deel, zelf kiezen voor de onderwerpen die het meest relevant zijn en is er nadrukkelijk ruimte voor interactie over verschillende deelonderwerpen van de Omgevingswet.
Geef tijdens de inschrijving van je deelname op het aanmeldingsformulier bij ‘aanvullende informatie’ (verder in het bestelproces) welke drie workshops je het liefst wilt volgen.
Indelen van de workshops gaat op volgorde van binnenkomst.
U kunt kiezen uit de volgende workshops:
Workshop 1: Capita selecta regulering met het omgevingsplan door prof. mr. A.G.A. (Tonny) Nijmeijer
Workshop 2: Veranderende rollen bevoegd gezag: gemeenteraad, B&W en omgevingsdiensten door mr. N.A. (Nienke) van Renssen
Workshop 3: Handhaving onder de Omgevingswet door mr. dr. T.N. (Thomas) Sanders
Workshop 4: Capita selecta omgevingsvergunning door mr. M.J.O. (Merel) Copier
Workshop 5: Kostenverhaal en financiële bijdragen door prof. dr. ir. A.G. (Arjan) Bregman
Workshop 6: Werken met het DSO door prof. mr. J. (Jan) Struiksma en mr. J. (Jur) van der Velde
Vrijdag 3 november 2023
9.30 - 16.15 uur
Jaarbeurs MeetUp, Beatrixgebouw, Jaarbeursplein 6 te Utrecht
250
Advocatuur | Academisch geschoolde (bedrijfs)juristen en ambtenaren
Verdieping
5
Congres
09.15 - 09.30 uur ontvangst
09.30 - 09.40 uur opening door dagvoorzitter mr. J. Hoekstra
09.40 - 10.20 uur inleiding De transitie van omgevingsplanregels na inwerkingtreding door mr. dr. D. Korsse
10.20 - 10.55 uur inleiding Werken met bruidsschatregels door mr. D. Roelands-Fransen
10.55 - 11.10 uur pauze
11.10 - 11.50 uur inleiding Omgevingswet als vliegwiel voor energietransitie en CO2-emissiereductie? door prof. mr. dr. M.A.M. Dieperink
11.50 - 12.50 uur workshopronde 1
12.50 - 14.00 uur lunchpauze
14.00 - 15.00 uur workshopronde 2
15.00 - 15.15 uur pauze
15.15 - 16.15 uur workshop ronde 3
16.15 - 17.00 uur afsluitende netwerkborrel
Voor algemene informatie en algemene voorwaarden raadpleeg de ‘Algemene voorwaarden onderwijsbijeenkomsten’.
Annuleringsvoorwaarden
Annulering dient schriftelijk dan wel elektronisch plaats te vinden bij het secretariaat van het Instituut voor Bouwrecht (onderwijs@ibr.nl). Bij annulering na deelnamebevestiging wordt € 65,- excl. BTW aan annuleringskosten in rekening gebracht plus indien van toepassing de kosten van het papieren studiemateriaal. Bij annulering minder dan 1 week vóór de aangemelde bijeenkomst - om welke reden dan ook - wordt het volledige deelnamegeld in rekening gebracht.
Indien u verhinderd bent, is het mogelijk om iemand anders in uw plaats deel te laten nemen. Graag ontvangen wij de gegevens van uw vervanger per e-mail (onderwijs@ibr.nl).
Betalingsvoorwaarden
Facturatie vindt plaats op basis van aan het Instituut voor Bouwrecht verstrekte gegevens. Indien de organisatie waar de aangemelde persoon (hierna: deelnemer) werkzaam is, aangeeft facturen slechts in behandeling te kunnen nemen indien deze zijn voorzien van specifieke informatie, bijvoorbeeld een (inkoop)ordernummer of verplichtingennummer, dient deelnemer bij diens aanmelding deze informatie te vermelden en/of mee te sturen. Indien de verstrekte gegevens na facturering onjuist en/of onvolledig blijken te zijn, waardoor de factuur aangepast en opnieuw verzonden dient te worden, wordt een bedrag van € 15,- excl. BTW aan administratiekosten in rekening gebracht. Ga naar 'Algemene voorwaarden onderwijsbijeenkomsten' voor alle Betalingsvoorwaarden.
Indien u met meerdere deelnemers wilt deelnemen dan verzoeken wij u het aantal op te hogen en de gegevens van de andere deelnemers hieronder in te vullen. Uw adresgegevens vult u in bij het afronden van de bestelling.